Tet Cloud mājaslapa neatbalsta Internet Explorer pārlūku

Tet Cloud mājaslapa neatbalsta Internet Explorer pārlūku

Iesakām izvēlēties citu interneta pārlūku - Google Chrome, Mozilla Firefox vai Microsoft Edge

 

2022. gadā liela daļa pasaules uzņēmumu saskārās ar smagiem izaicinājumiem. Straujais energoresursu cenu kāpums un nestabilā ģeopolitiskā situācija uzņēmumos raisīja nedrošību un neskaidrību, kam sekoja liels pieprasījums rezerves kopiju izveidošanai un to izvietošanai ne tikai savas darbības valstīs, bet arī ārpus to robežām.

Tet datu centru biznesa rezultāti apliecina, ka uzņēmumi arvien vairāk sākuši izmantot iespējas diversificēt riskus un izvietot datus un iekārtas datu centros vai mākoņos, tajā skaitā arī Tet mākoņu platformā Tet Cloud, kas kopš 2022. gadā “dzīvo” ne tikai Latvijā, bet arī Dānijā. Apkopojot iepriekšējā gada rezultātus, mēs redzam, ka Tet datu centru bizness ir audzis par 18%, salīdzinot ar situāciju pirms gada.

Sākoties otrajam gada ceturksnim, vajadzība pēc mākoņu risinājumiem turpināja augt – lai gan IT iekārtu ražotāju mikročipu piegādes atkal sāka stabilizēties, daudzi ražotāji tomēr nespēja atgriezt piegāžu procesu līmenī, kāds tas bija pirms Covid-19 pandēmijas. Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, neprognozējamos piegādes termiņus un izmaksu kāpumu, uzņēmumi un iestādes jauniem projektiem izvēlējās mākoņpakalpojumu risinājumus. Arvien vairāk klienti savus datus izvieto un apstrādā mākoņu platformās, kā rezultātā uzticība mākoņiem tikai palielinās. Uzņēmēji IT infrastruktūras uzturēšanai sāk izvēlēties ārpakalpojumu sniedzējus, kas ļauj vairs neuztraukties par infrastruktūras darbību un nemitīgo aizsardzību pret kiberuzbrukumiem (kas 2022. gadā bijuši rekordlieli!) un tā vietā fokusēties uz savu pamatbiznesu.

Ja salīdzinām 2023. gadu ar iepriekšējo, arī šogad izaicinājumi biznesā paliek nemainīgi, taču uzņēmumi iemācīsies ar to sadzīvot un biznesa plānošana kļūs daudz dinamiskāka un elastīgāka. Līdz ar to biznesiem arvien biežāk būs nepieciešami elastīgi IT risinājumi, kas mākoņpakalpojumu sniedzējiem pavērs lielākas iespējas un straujāku izaugsmi.

Tāpat 2022. gada tendence liecina, ka uzņēmumi, kas Covid-19 pandēmijas laikā sāka strādāt attālināti, šo praksi turpina hibrīdmodelī – daļa darba dienu tiek aizvadītas attālināti un daļa – klātienē. Tas tikai apstiprina, ka Zoom, MS Teams, kā arī VDI jeb virtual desktop infrastructure un citas programmas ir uz palikšanu.

Ņemot vērā pagājušā gada izaicinājumus, kā arī atbalstot Ukrainas biznesu, Tet ir veicis vērienīgus uzlabojumus un paplašinājis skaitļošanas jaudas Tet Cloud platformā – tā ir izvietota 3 datu centros, no kuriem divi atrodas Latvijā un viens Dānijā. Tāpat tiek aktīvi strādāts, lai paplašinātu pieejamo pakalpojumu klāstu, ieviestu konteinerizācijas risinājumus un nodrošinātu platformas integrāciju ar tādiem lielajiem spēlētājiem kā Microsoft un AWS.

Autors: Māris Sperga, Tet datu centru biznesa attīstības direktors

Paldies par ziņu.

Sazināsimies ar Jums 48 stundu laikā!

Sazinies

Aizpildiet kontaktformu! Mēs ar lielāko prieku sazināsimies, lai atbildētu uz visiem Jūsu jautājumiem.

Šo vietni aizsargā reCAPTCHA, un tiek piemērota Google Privātuma politika un Pakalpojumu sniegšanas noteikumi.