Tet Cloud mājaslapa neatbalsta Internet Explorer pārlūku

Tet Cloud mājaslapa neatbalsta Internet Explorer pārlūku

Iesakām izvēlēties citu interneta pārlūku - Google Chrome, Mozilla Firefox vai Microsoft Edge

 

Mākoņu pakalpojumi ir mūsdienīgs un drošs veids, kā organizēt uzņēmuma darbu un uzglabāt informāciju. Pateicoties mākoņu tehnoloģijai, dati tiek glabāti nevis uz fiziskā nesējā, bet gan mākoņu krātuvē uz izdalītajiem serveriem. Privātais mākonis definējams kā skaitļošanas pakalpojumi, kas tiek piedāvāti vai nu internetā, vai privātā iekšējā tīklā un tikai atlasītiem lietotājiem, nevis plašai sabiedrībai.

Privātais mākonis, ko dēvē arī par iekšējo vai korporatīvo mākoni, sniedz uzņēmumiem daudzas publiskā mākoņa priekšrocības, tostarp pašapkalpošanos, mērogojamību un elastību, ar papildu kontroli un pielāgošanu, kas pieejama no īpašiem resursiem, izmantojot lokāli izmitinātu skaitļošanas infrastruktūru.

Privātos mākoņus iespējams izveidot divos veidos. Pirmais ir infrastruktūra kā pakalpojums (IaaS), kas ļauj uzņēmumam izmantot infrastruktūras resursus, piemēram, tīklu un krātuvi kā pakalpojumu. Otrais ir platforma kā pakalpojums (PaaS), kas ļauj uzņēmumam piegādāt visu, sākot no vienkāršām mākoņa lietojumprogrammām un beidzot ar sarežģītām, konkrētam  uzņēmumam pielāgotām lietojumprogrammām. Privātos mākoņus var arī apvienot ar publiskajiem mākoņiem, lai izveidotu hibrīdmākoni, ļaujot uzņēmumam izmantot abu mākoņpakalpojumu veidu priekšrocības, piemēram, lai iegūtu vairāk vietas datu glabāšanai un skaitļošanas pakalpojumus mērogotu publiskajā mākonī, kad palielinās skaitļošanas pieprasījums.

Privātie mākoņi nodrošina augstu drošības un privātuma līmeni, izmantojot gan uzņēmuma ugunsmūrus, gan iekšējo mitināšanu, lai nodrošinātu, ka darbības un sensitīvie dati nav pieejami trešo pušu pakalpojumu sniedzējiem. Viens no trūkumiem ir tas, ka uzņēmuma IT nodaļa ir atbildīga par privātā mākoņa pārvaldības izmaksām un uzturēšanu. Tātad, tradicionāli privātajiem mākoņiem ir nepieciešami tādi paši personāla, pārvaldības un uzturēšanas izdevumi kā tradicionālajiem datu centra īpašumtiesībām. Tet  uzņēmumiem piedāvā izveidot privāto mākoni, kā arī tā uzturēšanu.

Kā strādā privātais mākonis?

Privātie mākoņi paļaujas uz dažādām tehnoloģijām, taču izpratne par virtualizācijas darbību ir atslēga, lai saprastu, kā darbojas privātie mākoņi. Privātais mākonis izmanto virtualizācijas tehnoloģiju, lai apvienotu resursus, kas iegūti no fiziskās aparatūras. Tādā veidā mākonim nav jāveido vide, virtualizējot resursus pa vienam no daudzām dažādām fiziskām sistēmām. Iepriekš sagatavots un pārbaudīts, skriptēts IT process var apvienot visus nepieciešamos resursus no viena avota. Ja salīdzinām to ar kādu piemēru no dzīves - privātais mākonis darbojas kā datu lielveikals, kurā iekļūt var tikai iepriekš noteiktas personas.

Pārvaldības programmatūras slāņa pievienošana nodrošina administratīvo kontroli pār infrastruktūru, platformām, lietojumprogrammām un datiem, kas tiks izmantoti mākonī, palīdzot mākoņa administratoriem izsekot un optimizēt lietošanu, pārraudzīt integrācijas procesus un saglabāt vai atgūt datus. Kad tiek pievienots pēdējais automatizācijas slānis, lai aizstātu vai samazinātu cilvēka mijiedarbību ar atkārtojamām instrukcijām un procesiem, mākoņa konfigurācija ir pabeigta, un šis tehnoloģiju kopums ir uzskatāms par privāto mākoni. Jāpiemin, ka privātais mākonis tik un tā tiek balstīts uz serveru un citas IT tehnikas darbību - un nav būtiski vai tas ir publisks datu centrs, vai uzņēmuma privātais.

Kādēļ izmantot privāto datu mākoni?

Privātie mākoņi ir ideāls risinājums tiem, kuri vēlas padarīt uzņēmuma resursus pieejamus pēc pieprasījuma, bet nevar (vai nevēlas) pāriet uz publisko mākoni. Tas var būt saistīts ar drošības politiku, budžetu, atbilstības prasībām vai dažādiem datu glabāšanas un apmaiņas regulējošajiem noteikumiem, kas, piemēram, attiecas uz veselības aprūpes  un finanšu pakalpojumu nozarēm. Šo nozaru uzņēmumi izmanto specializētu šifrēšanas aparatūru, ugunsmūrus un citas IT iekārtas, lai aizsargātu savas IT sistēmas, jo publiskajos mākoņos šādas iespējas netiek piedāvātas.

Privāto datu mākoņu priekšrocības

Privātie mākoņi samazina nepietiekami izmantotas jaudas gadījumus. Tie ļauj uzņēmumam automātiski konfigurēt un pārkonfigurēt resursus, kā tas vēlas, jo šos resursus neierobežo to fiziskās instalācijas, kā tas ir fizisko serveru gadījumā.

Privātie mākoņi sniedz papildu priekšrocības, piemēram:

  • Palielināta infrastruktūras jauda, ​​lai apmierinātu lielas skaitļošanas un uzglabāšanas prasības;
  • Ērta pakalpojumu pieejamība pēc pieprasījuma;
  • Efektīva resursu piešķiršana, pamatojoties uz lietotāju vajadzībām;
  • Uzlabota resursu pārvaldība visā infrastruktūrā.
Jaudīgs sniegums

Privātā mākonī serveru resursus izmanto tikai šī mākoņa īpašnieks, tam nav resursi jādala ar citiem mākoņa lietotājiem, tāpēc vienmēr ir pilnīga pārvaldība pār resursu izdali, un tie ir pieejami 100% apmērā. Tāpat privāto mākoni iespējams uzbūvēt tieši tādu, kā Jums ir nepieciešams, piemēram izmantojot šobrīd pieejamos 25 vai pat 100Gb/s ātros datu savienojumus.

Drošība

Mākoņa izmantošana nozīmē, ka jūs izmantojat ārpakalpojumus savu datu uzglabāšanai un apritei. Līdz ar to jums vairs nav jāuztraucas par savas serveru telpas vai datu centra uzturēšanu un drošības nodrošināšanu. Pakalpojuma sniedzējs parūpēsies, lai piekļuve privātajam mākonim būtu tikai Jūsu uzņēmuma autorizētiem darbiniekiem. Tas tiek nodrošināts izmantojot vairāku līmeņu aizsardzību, sākot ar 24/7 fizisko apsardzi un beidzot ar biometrisko kontroli telpu piekļuvei. Tomēr jāuzsver, ka kiberdrošība paresti ir paša uzņēmuma pārziņā, un jau augstāk minētās drošības iekārtas ir jāplāno mākoņa projektēšanas laikā. Tet, sadarbībā ar Datu Experta speciālistiem laprāt palīdzēs ar pareiza kiberdrošības risinājuma izvēli, izstrādāšanu ieviešanu un uzturēšanu.

Pieejamība

Visi mākoņpakalpojumu modeļi ļauj lietotājiem piekļūt saviem pakalpojumiem jebkurā laikā un vietā. Privātā mākoņa ziņā šīs iespējas ir vēl augstākas. Privātais mākonis ir pazīstams ar savu unikālo infrastruktūru, kas palīdz lietotājam kontrolēt datu piegādi un nodrošināt to maksimālu pieejamību.

Resursi

Privātie mākoņi tiek veidoti izmantojot pazīstamu IT zīmou tehniku un to iespējas. Pilnvērtīgai darbībai parasti virtualizācijas vide un tās papildus komponentes ir obligāts papidus elements. Pārdomāti izmantojot mūsdienās sniegtās iespējas uzņēmumiem ir iespēja atslogot savus IT darbiniekus, vairāk laika veltot tiešajam darbam. Tādējādi iespējams ievērojami samazināt IT izmaksas.

Kontrole

Viena no publisko mākoņu ēnas pusēm ir iespēja, ka Jūs nekad nezināsiet, tieši kur un uz kādām iekārtām atradīsies Jūsu dati. Privātā mākoņa galvenā ideja ir tajā, ka Jūs variet noteikt, kur un kā dati atrodas, kas tiem var piekļūt, un ko ar tiem darīt. Tas viss ir iespējams pateicoties mūsdienīgiem resursu pārvaldības rīkiem un privātā mākoņa būtībai kā tādai.

Elastība

Elastīgums ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc daudzi uzņēmumi pāriet uz mākoņpakalpojumiem. Neatkarīgi no tā, vai tas ir publiskais, privātais vai hibrīdais mākonis, lietotāji vienmēr gūst labumu. Bet privātā mākoņa gadījumā elastība ir daudz labāka. Privātās platformas izmantošana nozīmē, ka lietojumprogrammām nav publiskās platformas uzstādīti noteikumi un iespējamās saderības problēmas. Faktiski privātajam mākonim ir iespēja tikt veidotam un pielāgotam atbilstoši lietotāja vēlmēm.

Tet datu centri nodrošina dažādu pakalpojumu pieejamību, tostarp, mākoņpakalpojumus un privātos mākoņus. Tet datu centri izveidoti atbilstoši Tier III drošības prasībām, datu centros ir peejami vairāki neatkarīgi elektrības ievadi, kā arī tajot ir uzstādītas rezervētas UPS sistēmas ar baterijām, dīzeļgeneratoru sistēmas, kas nodrošina, lai datu centrs strādātu bez pārtraukuma arī brīžos, kad rodās kāds ārējs elektroenerģijas atslēgums. Datu centra telpās cauru gadu tiek uzturēts nemainīgs klimats 20-25.grādi, kā arī gaiss datu centrā tiek filtrēts, kas samazina iespēju putekļiem nokļūt uz serveru mikroshēmām un izraisīt to bojājumus.

Lai nodrošinātu augstāku serveru pieejamību (99.9%), tiek veidotas mākoņu skaitļošanas platformas, kur uz daudziem fiziskiem serveriem tiek veidoti virtuāli serveri, kurus klienti var izmantot savu biznesa lietojumu vajadzībām. Tet ir droša mājvieta ikviena uzņēmuma privātajiem mākoņiem!

Paldies par ziņu.

Sazināsimies ar Jums 48 stundu laikā!

Sazinies

Aizpildiet kontaktformu! Mēs ar lielāko prieku sazināsimies, lai atbildētu uz visiem Jūsu jautājumiem.

Šo vietni aizsargā reCAPTCHA, un tiek piemērota Google Privātuma politika un Pakalpojumu sniegšanas noteikumi.